After the lunar occultation of Aldebaran, presented in the previous post, I’ve managed to capture in the same session a few lunar shots with the 14 inch Newtonian. The seeing was variable (5-7/10), but some fine views of the craters at the terminator compensated for that.
The images are stacks of 1200 frames out of 5000, with the 355mm F/5 Newtonian at F/20, and the ASI120MM-S camera coupled with a Red filter.
First, a widefield mosaic showing Langrenus, Vendelius and Petavius:
Crater Messier in not so good seeing conditions:
And crater Petavius in good conditions, offering a dramatic view on the terminator, with its wide rille and central mountain well visible:
Salut Max sunt Mihai Boacă. Sunt superbe fotografiile tale . Există un două cratere Messier şi Messier A. Pe fundul craterului Messier există o rimă în formă de navă: Există şi o explicaţie la fotografiia craterelor care au fost APOD în iunie 2013, dar este un fenomen interesant acolo – ca şi rima centrală din Vallis Alpes.
Mă gândeam că dacă treci pe acolo le mai faci o poză, două să le putem admira…
După ce am postat un text cu Messier şi Messier A, am văzut şi imaginile. Poate o magnidicaţie mai mare ar fi mai interesantă pentru detaliul din fundul craterului Messier
Multumesc pentru aprecieri Mihai! Mariri mai mari sunt dificile datorita luminozitatii scazute la amplificari mari, chiar si cu un 355mm. Poate urmatoarea camera ASI pe care o scot cei de la ZWO sa imi permita totusi mariri mai mari, si infelul asta si detalii ceva (dar nu cu mult) mai bune; din pacate (sau din fericire pentru mine) am atins deja limita teoretica a instrumentului meu in imaginile din ultimile 3 luni. Imagini cu mult mai detaliate nu am cum sa produc din cauza dimaterului telescopului.