Deep-sky 27 Aprilie 2012

Scroll down to content

In urma cu doua posturi am prezentat cateva imagini lunare realizate in noaptea de 27 Aprilie 2012 (acum fix o luna). In aceeasi noapte am mai realizat insa si cateva imagini de deep-sky impreuna ca sotia mea prin acelasi telescop C 11.  Respectivele imagini nu sunt “frumoase” insa reprezinta primele fotografii realizate la obiecte de cer profund prin telescopul C11, si le postez totusi pentru a avea o referinta pentru viitoarele imagini care, sper eu, or sa fie ceva mai reusite.

Imaginile sunt realizate atat de mine (M 104, M 3) cat si de sotie (M 82), procesarea fiind insa numai mana mea; nu pot sa spun ca e si cea mai reusita dintre procesari insa tinand cont de modul achizitiei, au iesit totusi relativ bine (adica macar se vad obiectele cat de cat).

Toate imaginile din colajul de mai jos sunt realizate de pe un cer de magnitudine +5 in focarul telescopului cu un Canon 550D si beneficiind doar de ghidajul automat “nativ” al monturii. Cadrele au fost achizitioante la ISO 12800 (!!!) si au avut timpi de achizitie de 20 secunde. Numarul de cadre per obiect a fost de 16 (pentru M 104), 21 (pentru M 82) si respectiv de 25 (pentru M 3).

Max

(27 Mai 2012)

2 Replies to “Deep-sky 27 Aprilie 2012”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: