Lacus Mortis si Posidonius – 20 Iulie 2011

Scroll down to content

Mai dau din cand in cand si de imagini de care am uitat sau nu le-am procesat complet. Asa este si cazul colajului de mai jos.

Imaginea este realizata anul trecut cu telescopul de 200mm F/5, Barlow 3x si camera DBK 41 AU02.AS  cu filtru IR pass, in conditii de seeing de 5/10. Cele doua zone ce formeaza colajul sunt rezultatul suprapunerii a cate 900 de cadre din 5000.

Zona prezentata se intinde de la craterele Aristoteles si Eudoxus (stanga sus, partial in afara cadrului), craterul Lacus Mortis cu mult mai proaspatul Burg in interiorul sau si cu sistemul de rime aferente, Lacus Somniorum cu lunga rima Daniell, si pana in apropiera craterului Posidonius cu rimele sale.

Pentru a putea regasi Rima Daniell in imagine am facut si o mica animatie in care aceasta este marcata (prin sageti albe continue) pe toata lungimea sa. Sageata alba punctata (dreapta) indica spre o posibila continuitate a rimei, insa rezolutia atinsa, combinata cu zgomotul de imagine destul de mare face imposibila o confirmare corecta a prezentei rimei la pozitia indicata.

Max

(23 Mai 2012)

2 Replies to “Lacus Mortis si Posidonius – 20 Iulie 2011”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: