O imagine procesata in asa fel incat satelitul nostru natural sa semene, la culori cel putin, cu a noastra albastra Terra. Totodata se observa destul de bine sistemele de raze ale craterelor mai recente, cat si o raza (in partea de sus a imaginii, trecand pe deasupra craterului Aristarchus) provenind de la un crater de pe partea ne-observabila a Lunii, si anume Ohm.
Imaginea e realizata pe 16 noiembrie la ora 22:16 U.T. cu un Maksutov de 90mm si camera DBK 41 AU02.AS, 1500 cadre, in seeing 4/10. Intr-o noapte cu o temperatura foarte neplacuta: -8 grade.
Dar macar nu am “suferit” singur: l-am avut drept coleg de observatii pe Dan, socrul meu, care a ramas placut impresionat de ce putea sa observe prin micul telescop. O gramada de cratere pe Luna si ceva detalii pe Jupiter.
Imaginea a fost selectata ca LPOD-ul zilei de 19 noiembrie 2011.
Mai sunt ceva imagini din urma de postat, pe care sper sa le procesez cat mai curand.
Max
19 noiembrie 2011
O multitudine de culori…aproape ca-n Noua Zeeleanda 😛
Da, aproape ca Noua Zeelanda, cu paduri tropicale, munti cu zapada, apa de jur imprejur, si vulcani mai mult sau mai putin activi 🙂
Singura problema: desi e posibil sa iti ia tot 4 zile pana in Noua Zeelanda, cam la fel ca si pana la Luna, din pacate iti trebuiesc ceva mai multi bani pentru bilet.
A…si mai e si distanta fata de casa.