Prin Bucegi – 3 Ianuarie 2014

Scroll down to content

Continui cu plimbarile pe platoul Bucegilor…

Cu aceeasi echipa si tot prin locurile vizitate cu o zi inainte. Sau aproape prin aceleasi locuri…

De aceasta data am zis sa ne si plimbam putin, asa ca ne-am decis sa facem un traseu usor, de la Piatra Arsa pana la Cabana Babele, insa nu oricum, ci cu usoare ocoluri, pe rute mai putin umblate de zecile de turisti prezenti.

Cum vremea a permis de aceasta data si formarea unor mici (la inceput…) nori, am incercat si cateva fotografii mai artistice, avand ca subiecte irizatiile acestora in apropierea discului Soarelui:

clouds 1

clouds 2

Culorile filamentelor si marginilor norilor erau vizibile si prin ochelari de soare atunci cand discul solar era acoperit de cate un nor mai negru.

Si cum o noua pata solara gigant a aparut pe discul solar (denumita AR1944), am incercat si cateva fotografii care sa o prezinte alaturi de irizatiile norilor, cu un echipament total neadecvat (obiectiv de 100mm si teleconvertor 2x, focala rezultata 200mm):

sunspots 1

sunspots 2

Ajunsi la Cabana Babele am dat nas in nas cu un front de nori amenintatori ce imi incurcau planurile pentru observatiile astronomice de seara:

Panorama E

Grabindu-ne sa ajungem inaintea frontului de nori, am oprit pentru cateva minute la Cota 1000, unde singurele imagini achizitionate au compus fotografia urmatoare, inainte ca cerul sa se acopere complet.

Croissant Jan3, 2014

Ajungand acasa, am aflat ca la putina vreme dupa plecarea noastra de la Cota, norii au disparut. Din pacate prea tarziu…

Max

(5 Ianuarie 2014)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: