“Vanatoare” de noapte – 9 Mai 2013

Scroll down to content

Incet-incet reusesc sa aduc la zi blogul prin postari ale diferitelor fotografii realizate in ultimile saptamani.

Acum vin cu “ceva” vechi doar de cateva zile, dintr-o mica expeditie de seara/noapte in Padurea Comana in cautarea “gigantului” lumii lepidopterelor din Europa, si anume Saturnia pyri.

“Colegi de vanatoare” i-am avut pe sotia mea, pe Claudiu si pe Unchiu, toti un pic suparati (inclusiv eu) de reusita doar partiala a expeditiei. De ce doar partiala?

Pe scurt:  singurul exemplar gasit de Saturnia a fost un mascul “batran”, zburand impiedicat intr-o tufa de pe marginea drumului. Fata de anul trecut cand am reusit sa observ peste 8 exemplare intr-o singura noapte, ei bine anul acesta “activitatea” a fost foarte scazuta. Deh, poate nu am prins eu momentul “oportun”.

Pe de alta parte, in lumina farurilor masinii, am avut parte de un adevarat spectacol oferit de cativa sfingizi, pe numele lor Mimas tiliae, dar si de unii dintre pradatorii lor, liliecii.

tiliae 2

tiliae 3

tiliae 4

Printre zecile de tantari prezenti in jurul nostru, am reusit sa fac si cateva fotografii mai…artistice, folosind obiectivul sotiei, un fish-eye Samyang de 8mm.

Ele “infatiseaza” o fereastra spre cer din mijlocul padurii. Prin fereastra respectiva se poate usor observa constelatia Ursa Mare.  Iluminarea copacilor este meritul farurilor masinii.

fereastra 1

fereastra 2

Sper ca la urmatoarea iesire (destul de apropiata) sa avem mai mult noroc in gasirea de “giganti”.

Max

(14 Mai 2013)

3 Replies to ““Vanatoare” de noapte – 9 Mai 2013”

  1. N-as spune chiar suparat (cel putin eu) 😀 . Pana la urma a fost o incursiune binevenita in mijlocul naturii, asa cum e ea in zona respectiva – destul de putin sepectaculoasa la prima vedere, dar plina de surprize daca “privesti” mai atent.
    Cele 2 foto artistice ma duc cu gandul la un Twin Peaks sau X-Files.

  2. fluturii de noapte sunt ca de obicei grozavi in pozele tale DAR!! urmatoarele 2 fotografii arata cel putin FANTASTIC, eu le aseman cu noptile din ‘x-file, ‘serialul atat de cunoscut tie:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: