Nissin MF 18 -First light

Scroll down to content

Vad ca anul asta am parte de multe “first light”-uri.

Acum e vorba despre un ring-flash Nissin pe care am inceput sa il folosesc de “foarte curand” in Macrofotografie. Desi unul dintre posturile anterioare contine deja fotografii realizate cu acest flash, primele imagini-test le postez in acest post.

Subiectii fotografiati m-au asigurat (nu verbal) ca achizitia facuta este una foarte buna.

Cate ceva despre acest flash pe pagina producatorului.

Primii subiecti, un mascul si o femela de Marpissa muscosa, unul dintre cei mai mari paianjeni-saritori de pe la noi.

Marpissa muscosa male and female

sari 1

sari 3

sari 2

sari 5

sari 4

Un alt subiect, un fluture pe numele sau Melitaea phoebe:

meli 4

meli 1

meli 3

meli 2

Si alt subiect, o libelula:

lib 2

lib 3

lib 1

Un ultim subiect, o noua specie pentru mine, Rhagium  sycophanta:

croitor 1

Acum nu imi ramane decat sa folosesc inteligent lumina data de acest flash…

Max

(13 Mai 2013)

 

4 Replies to “Nissin MF 18 -First light”

  1. Da Iulian, efectul e unul pe care eu l-am urmarit de cativa ani si il doream si in fotografiile mele cu paienjeni saritori. Sincer imi place, ii “personalizeaza” putin. Un fel de robotzei pe 8 picioare. Mersi de felicitari, achizitia e intr-adevar una buna pentru mine.

 1. Salutare! Felicitari pentru rezultatele extraordinare!
  Doresc cateva lamuriri, pana acum am folosit un teleobiectiv Tamron SP 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD impreuna cu Raynox DCR-250 macro, blitz Canon 430EX II, impreuna cu difuzor confectionat din carton si hartie, bataie de cap cu improvizatiile, daca se uda trebuia sa fac altul si tot asa. Blitz circular nu puteam folosi cu Raynox. Am mai incercat cu inel inversor, punand un Canon EF 50mm f/1.8 II peste Canon EF 85mm f/1.8 USM, cu un blitz Canon 430EX II, adus langa lentila frontala pe un bracket, cu triggere Pixel Pawn, am fotografiat fulgi de zapada din mana, la 1/320, a fost OK, dar era incomod de lucrat astfel. Doresc sa-mi simplific munca, sa ma concentrez mai mult pe rezultate, nu pe echipament si improvizatii.

  M-am gandit sa iau un 50mm f/1.4 USM, dar vreau sa fac si close-up frumoase, de la o distanta mai mare, astfel am zis sa optez pe un obiectiv macro 1:1.

  Am vandut cele doua fixe (nu ma mai atrage portretistica, si oricum pot face si cu teleobiectivul actual), am dat un 430EX II, mai am unul si niste maruntisuri, o sa dau si lentila macro Raynox.

  Tocmai am comandat acest blitz, Nissin MF18, si: Kooka KK-C68 set tuburi extensie (inele macro – 12mm, 20mm, 36mm) pentru Canon, aceste inele macro, au contacte ce permit functionarea autofocusului si a TTL-ului (mai mult pentru a avea EXIF). Orice ar fi, de astea e nevoie.

  Spune-mi te rog frumos, ce obiectiv macro 1:1 sa iau din cele de mai jos, pe care vreau sa le folosesc si la close-up, si impreuna cu inelele macro sa scot astfel de rezultate, este posibil?

  Sigma 105mm f/2.8 Macro EX DG OS Macro 1:1
  Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1
  Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro 1:1
  Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro 1:1 desi, e cam scump pentru un obiectiv fara stabilizare, iar ceva mai lung, 150 sau 180mm, nu-mi permit.

  Am sanse sa fac si asemenea fotografii, cum lucrezi tu, cu un obiectiv macro 1:1, inele macro, si blitz-ul (despre care, peste tot, am citit numai pareri bune).

  Am nevoie de sfatul unui fotograf cu ceva experienta in domeniu. Am dat tot ce nu folosesc, am tinut un Sigma 10-20 pentru peisaje, teleobiectivul actual, pana o sa-mi permit un Canon EF 400mm 5.6L USM + TC 1.4x (probabil la anul), si vreau sa ma “pun la punct” pe macro. Nu-mi permit un Sigma 180mm cu stabilizare + Canon 65mm f/2.8 MP-E, ca astea erau solutia perfecta.
  Tamron-ul 70-300mm VC USD, se descurca decent la insecte mai mari, libelule, fluturi, impreuna cu blitz-ul le-as face si mai bune, as da acea “sclipire” in cadre.

  Multumesc anticipat! Oricand se poate, si ai timp, un e-mail cu raspunsurile ar fi superb.

  http://500px.com/dumitruconstantincosmin aici am cateva close-up si macro, ce am lucrat pana acum, cu improvizatiile…

  Numai bine, si… lumina buna!

  1. Multumesc pentru aprecieri Cosmin! Ai un e-mail de la mine in legatura cu obiectivul macro pe care ti-l recomand, si cu ocazia mesajului tau scriu si aici in raspuns ca fata de celelalte obiective mentionate de tine, Canon-ul e cel de ales, in opinia mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: