Cometa Garradd (C/2009 P1) – 28 august 2011

Scroll down to content

Desi mai am de prelucat cateva imagini din concediul proaspat terminat, inclusiv cu aceasta cometa, postez acum o imagine si o animatie realizata in seara zilei de 28 august 2011.

Cerul nu mi-a permis prea multe, cu o magnitudine de doar +5 la zenit datorata paclei si poluarii luminoase provenite de la Capitala tarii noastre.

Imaginea/animatia sunt realizate prin refractorul ED 80 mm si Canon EOS 550D la ISO 1600 si 3200 cu timpi de expunere de 30 secunde pentru fiecare cadru. Imaginea e realizata din 10 astfel de cadre la ISO 1600 si 3200.

Si o animatie din 50 cadre realizata din crop-uri de pe imaginile originale, neprocesate. Animatia o puteam realiza si mai bine, insa m-am bazat pe automatismul dat de softurile folosite: Registax 5, Virtual dub, Irfanview si Gif Animator. (Clik pe imagine pentru a o deschide).

Se observa rapiditatea cu care cometa se deplaseaza printre stele, cadrele fiind achizitionate in intervalul 19:37-20:07 U.T., deci fix o jumatate de ora.

Max

(29 august 2011)

3 Replies to “Cometa Garradd (C/2009 P1) – 28 august 2011”

  1. Pfuau ce de aberatii pot sa scrie unii…si in ce hal chiar. Da, cometele astea trec pe cer dar nu vin maine poimaine sau in fix doua saptamani. Uite aici pentru o lista actualizata a cometelor vizibile in urmatoarea perioada:
   http://cometchasing.skyhound.com/
   Nu ne loveste nimic deocamdata, nici macar o particica din Romania. Macar asa ii concentram pe manelisti si tigani intr-un singur loc si le ziceam ca vine Minune…Adi Minune…pacat..
   Dar una peste alta, foarte prost e scris articolul in sine…ca mai toate de prin tabloidele si news-alerturile de pe la noi.

 1. ash da zile da la mine….
  sa vad Minune cum vine….
  calare pe mature…..
  Pamantul sa duduie…..
  sa dea foc la tiganie……
  la manele si sabie ….(alta rima nu am gasit)

  oricum…fff misto poze:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: