Nu reusesc deloc se pare sa recuperez cu imaginile/fotografiile.

Dar incerc.

Mai jos un Jupiter din dimineata zilei de 7 august. Imaginea e realizata cu telescopul de 300mm la F/30 si camera DFK 21 AF.04 AS, media a 700 de cadre. In seeing de 6/10.

Se observa si ceva detalii pe satelitul Ganymede.

Max

(24 august 2011)

5 Replies to “Jupiter – 7 august 2011”

  1. Se pare ca realizezi o cantitate de material fotografic mult mai mare decat poti prelucra in timp util. Asta e foarte bine. Productivitate maxima! Cred ca avem rabdare sa asteptam un nou “release”. Oricum, la ritmul in care lucrezi, nu stiu daca vei ajunge vreodata la zi cu prelucrarea 🙂

  2. Revenind la subiect (Jupiter & son) – am mai spus-o, dar imi pare foarte tare ideea ca poti obtine detalii pe un satelit al unei alte planete ! Dupa parerea mea e undeva la limita superioara a ceea ce poate face un astronom amator. (as spune profesionist, dar nu castigi inca bani din asta :P) Felicitari!

    1. Merci man. Nu castig bani doar bag o gramada 🙂 Asta e hobby-ul intitulat Astronomie. E intr-adevar cam limita superioara ca nivel de detaliu. Evident se poate si mai bine. Detaliile pe satelitii jovieni si detalii lunare de ordinul a cateva sute de metrii sunt maximul posibil cu telecoape mici de ordinul a 25-40 cm procurabile de amatorii normali. Plus ca daca te duci si la 60 cm apertura nu obtii mult mai mult, mai ales ca seeingul in locurile normale de observatii nu iti permit obtinerea de detalii mult mai bune.
      Cu cantitatea mare de fotografii e o problema, mai ales in cazul meu. Daca am un subiect rar si interesant ajung sa fac si 300 de fotografii la el. Nu de alta dar nu am cum sa stiu daca mai dau vreodata de el 😉 SI intr-adevar nu cred ca o sa ajung sa le postez pe toate nici macar de anul asta. Am inceput blogul in iunie si deja aveam trei luni de fotografii numai de “nature” plus inca multe nopti de astro, pe care nu am mai ajuns sa le postez. Sper doar ca in hibernarea de iarna sa ajung macar cu anul asta “la zi”.
      Merci de felicitari !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: