In seara zilei de 13 Decembrie, pe langa imaginea din postul precedent, am mai achizitionat si alte imagini ale unor regiuni lunare mai mult sau mai putin observate in mode curent.
Din pacate turbulenta a fost “de inalta clasa” cu un seeing de doar 3/10. Chiar si asa am incercat sa trag mai tare de setup-ul folosit, si am dus sistemul la F/25.
Imaginile rezultate:
Sinus Iridum, in apropierea locatiei de aselenizare a sondei Chang’e-3.
Si o versiune color:
Palus Epidemiarum, cu o multime de forme de relief interesante, de la rime la cratere acoperite partial de lava:
Si versiunea color:
Aproape de centrul imaginii se afla un mic crater dublu pe nume Marth, observabil in toata splendoarea in imaginea de mai jos, realizata cu Lunar Reconnaissance Orbiter Camera:
Gassendi a fost un alt subiect observat fotografic, impreuna cu sistemul de rime din interiorul sau:
Si ultima regiune fotografiata la amplificare mare…zona Polului Sud impreuna cu craterele Moretus si Clavius:
Si versiunea color:
Mai am de prelucrat un mare mozaic lunar al intregului disc, tot din acea seara…ce sper ca o sa fie finalizat pana la Craciun…
Max
(17 Decembrie 2013)
Daca n-ar fi textul explicit, n-as crede ca a fost folosita o camera de 300E, fara racire! Toate fotografiile sunt tehnic perfecte – cat pot eu aprecia. La genul acesta de fotografii folosesti autoguider ori e suficient trackingul de la montura?
Multumesc Virgil pentru aprecieri. Pentru imagini lunare este suficienta urmarirea monturii dar la o rata lunara si nu ecuatoriala, cel putin pentru amplificari mari.