Expozitia “Fluturi tropicali vii” – 25 Iunie 2013

Scroll down to content

“Dezastru” !!

Cam asta a fost primul gand ce mi-a trecut prin minte cand, ajuns impreuna cu Claudiu la poarta “cortului-de-fluturi” din curtea Muzeului G. Antipa, responsabilul expozitiei de fluturi mi-a spus ca “incinta” le fusese sparta de cativa “cretinoizi-melteni” (gruparea de cuvinte apartine autorului acestui post).

Cum altfel daca nu in mod deja normal pentru tara noastra, cativa dobitoci au spart cortul in cateva locuri si au furat exemplare din fluturii expozitiei…”cam 50%” chiar din ce imi spusese ingrijitorul. De ce e clar ca au furat, pai gaurile in sine au fost “date” chiar in locurile unde marea parte dintre fluturi se odihnesc la final de zi, cu precadere pe marginile interioare.

Doua exemple dintre cele cateva gauri, peticite de ingrijitor:

gauri

Intrati in voliera am simtit lipsa unui mare numar de fluturi. Ce-i drept cateva specii noi ne-au mai schimbat in bine starea generala.

IMG_3695p

IMG_3672p

IMG_3712p

IMG_3670p

IMG_3660p

Evident ca si speciile deja “consacrate” erau reprezentate, insa in numar mult mai mic…

IMG_3735p

IMG_3656p

IMG_3657p

IMG_3668p

IMG_3673p

IMG_3674p

IMG_3682p

IMG_3716p

IMG_3720p

IMG_3722p

IMG_3730p

Speciile de Caligo erau cele mai bine reprezentate, cu cateva exemplare de dimensiuni mari:

IMG_3715p

IMG_3689p

IMG_3687p

IMG_3676p

IMG_3743p

IMG_3667p

Si evident si exemplare “foarte vechi” erau prezente, martori ai imbecilitatii din zilele trecute, cand o parte din “colegii” lor au disparut…

IMG_3732p

Si printre exemplarele “vechi” ale expozitiei se mai numara o specie, surprinsa fotografic de Claudiu. Pare o specie neidentificabila, aparent suficient de interesata de celelalte specii prezente, incat sa isi cedeze prin pori o mare parte din lichide datorita efectului de sera…

foto

Expozitia mai are aproximativ o luna pana la incheiere, asa ca celor carora Natura le mai descreteste putin fruntile le transmit un politicos indemn: “Duceti-va pana nu fura meltenii toti fluturii !!!

Max

(25 Iunie 2013)

2 Replies to “Expozitia “Fluturi tropicali vii” – 25 Iunie 2013”

 1. Stau si ma intreb: de ce ar fura cineva fluturi ?!?!?! Ce sa faci cu ei ? doar nu poti sa-i vinzi sau sa-i duci acasa. Poate au dat gauri in folie doar ca sa se distreze, sa faca rau… Pacat, oricum.
  Felicitari pentru calitatea pozelor, le-am vazut si pe cele cu Luna, sau cu stele / comete / meteoriti. Extraordinare !
  Sper ca gasesti la fel de multe minunatii si cu Olympusul BX51.
  Pe curand, Ion

  1. Fluturii se pot fura din mai multe motive, unele pe care nu vreau sa le enumar aici, insa de vandut intr-adevar nu e cazul. De dus acasa ar fi, si aici poate intra in dicutie un posibil mini-grup de mini-oameni: copiii !
   Multumesc pentru aprecieri, imi pare bine ca nu fac “febra musculara la degete” degeaba 🙂
   Olympus-ul nu l-am mai utilizat de mult din pacate, singura fereastra “libera” ar fi dupa orele de program, insa in ultima vreme prefer sa plec departe de servici dupa ce “suna clopotelul”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: