Mare Humorum in culori false – 4 Septembrie 2012

Scroll down to content

Inca o imagine in culori false.

De aceasta data este vorba de Mare Humorum (“Marea Umezelii” sau “Marea plina cu umezeala” ar fi o traducere corecta dar comica oarecum; humor=umor=comic).

La marginea sa nordica (sus) se afla impresionantul crater Gassendi cu ale sale rime interioare, pe cand la cealalta extremitate (sud) craterele Doppelmayer si Vitello (cel mai sudic) adauga un plus de frumusete zonei.

De jur-imprejur Marea este delimitata de rime, fracturi lungi si munti. In dreapta imaginii cel mai evident crater este Bullialdus, si este strabatut partial de una dintre razele craterului Tycho aflat mai la sud (dreapta-jos), in afara cadrului. Una dintre razele lui Tycho domina partea dreapta a imaginii.

Detaliile tehnice se afla pe imagini, in partea de jos.

Imaginea in culori false:

Si imaginea alb-negru pentru a remarca cele mai fine detalii si a putea face comparatia cu nivelul de informatii suplimentare adus de culorile false din imaginea de mai sus:

Max

(14 Septembrie 2012)
UPDATE (15 Septembrie 2012)

Desi le credeam pierdute (credeam ca le-am sters), am regasit cateva fisisre .avi ce completeaza imaginea de mai sus. Mai exact am realizat un mozaic al unei regiuni mai extinse, incluzand acum si craterul Tycho si cateva alte regiuni apropiate.

Deataliile cele mai fine sunt direct proportionale cu seeing-ul de care am avut parte; ca un detaliu de referinta, se observa rima Birt si detalii pe pantele interioare ale craterului Birt, si chiar si craterul ce a dat nastere rimei (situat la capatul sudic al rimei).

Imaginea color:

Si imaginea alb-negru, procesata pentru a evidentia mai bine detaliiile fine:

Max

 

UPDATE (17 Septembrie 2012):

Penultima imagine a ajuns LPOD-ul zilei de 16 Septembrie.

Thanks again Chuck !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: