Asianellus festivus – 24 Martie 2012

Scroll down to content

In ultimile cateva saptamani am avut ceva activitate in astro si macro fotografie, insa nu am avut si timpul necesar procesarii fotografiilor/imaginilor rezultate.

Postez insa acum un mare succes pentru mine, o fotografie prezentand ochii unui paianjen saritor, pe numele sau Asianellus festivus. O specie comuna la Padurea Comana in aceasta perioada. Exemplarul fotografiat este o femela avand latimea capului de 1.8mm !

Cateva detalii tehnice apar si pe imagine.

Am scris “succes” mai sus pentru ca imaginea in sine este cea mai detaliata fotografie la un paianjen pe care am realizat-o pana acum, si un scop indeplinit dupa ceva experimentari care au durat aproape 2 ani.

Imaginea isi merita click-ul de onoare zic eu.

Max

(24 Martie 2012)

4 Replies to “Asianellus festivus – 24 Martie 2012”

  1. Are un “machiaj” natural pe care il observi clar intr-o imagine detaliata ca aceasta. Prima impresie, chiar si pt nepasatori, este ca aceasta creatura minuscula este femela… Parearea mea, si o sustin! šŸ™‚

  2. Este intr-adevar o femela. O sa postez in curand si o imagine cu masculul acestei specii. Sunt sigur ca o sa zici ca ala o sa aiba intr-adevar fata de “barbat”, posibil din cauza barbii :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: