MAREA Nebuloasa ORION – 14 ianuarie 2012

Scroll down to content

In noaptea de 14 spre 15 ianuarie am iesit impreuna cu Cumnatu la o serie de Astrofotografie, pe un frig generat mai mult de vantul destul de enervant.

Scopul era sa testez proaspatul achizitionat Reducator de focala si Corector de camp pentru luneta ED80 mm.

Pe cerul sub-urban pe care il am la dispozitie (Mag. viz max. +5)  la peste 1 minut de expunere la ISO 1600 am avut parte numai de cadre cu fundal rosiatic.

Rezultatul de mai jos e finala a 32 cadre la ISO 1600 cu timpi de expunere de 2 minute, cu Canon EOS 550D montat in spatele Corectorului pe luneta ED80. Ghidaj prin Mak 90mm cu camera CCD Meade DSI si software PHD. Totul pe montura NEQ 6.

Asta e rezultatul a o ora de expunere, o ora de procesare in DSS, si inca o ora jumatate de procesare in Photoshop. Plus inca o ora si jumatate pentru montarea setup-ului foto, alinieri si calibrari. Deci 5 ore ! Pentru o fotografie de o ora…randament 20%…:)

Imaginea e una mediocra, dar tintesc spre ceva frumos (sper), cand o sa am “culese” datele a 7-10 ore de expunere, pe un cer mai bun evident.

Sesiunea astrofoto de deep-sky mi-a fost intrerupta de rasaritul Lunii. Un rasarit memorabil, cu o Luna la Ultimul Patrar rasarind aproape paralela cu orizontul. Si fierband puternic:

Si o mica animatie:

Imaginile prezentand rasaritul Lunii au fost realizate cu acelasi echipament de mai sus, deci si prin reducatorul de focala.

Max

15 ianuarie 2012

UPDATE (15 ianuarie 2012):

Am retusat un pic imaginea cu Nebuloasa Orion, rezultatul fiind asta:

2 Replies to “MAREA Nebuloasa ORION – 14 ianuarie 2012”

  1. Foarte frumos! Dar eu stiu ca fotografia cu nebuloasa o ai si mai frumoasa de atat, si pe ecranul meu se vede inchisa…oricum, astept cu nerabdare rezultatul final 😛 Cer senin si negru!

    1. Tocmai ce am mai “deschis” ambele imagini, pentru ca si eu am vazut ca sunt inchise rau pe alte monitoare. Sper sa se vada mai bine astea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: