Apatura iris – 16 Decembrie 2011

Scroll down to content

Gata. De azi am licenta pentru Helicon Focus. Doar pe un an deocamdata…Mai vedem la anul daca continui cu licenta sau nu. Deocamdata insa sunt hotarat sa folosesc softul la maxim.

Asa ca…

O plansa avand ca subiect o femela de Apatura iris, cu detalii ale solzilor de pe aripi, atat ventral cat si dorsal. Imaginile infatisand tot fluturele sunt realizate cu obiectivul Canon 100mm Macro, pe cand cele de detaliu cu setupul de Supermacrofotografie. Dreptunghiurile de pe imaginile de ansamblu prezinta zonele de detaliu din care au fost extrase imaginile cu amplificare mare numerotate de la 1 la 5. Zonele de detaliu sunt prezentate mai jos.

O eroare din partea mea: cand se prezinta astfel de imagini de ansamblu (ventral-dorsal) se pun de obicei primele (stanga) imaginile cu vizualizarea dorsala, si apoi cele ventrale. Dar deja lucrasem cam mult la forma asta de plansa ca sa o mai refac. Data viitoare o sa fie corect. Promit !

 

Si acum “defalcarea” imaginii de mai sus:

Imaginile alb-negru sunt la o rezolutie mai mare.

Zona 1

 

Zona 2

 

Zona 3

 

Zona 4

 

Zona 5

 

Max

16 Decembrie 2011

2 Replies to “Apatura iris – 16 Decembrie 2011”

 1. Asta mi se pare aproape material de manual. Grupajul cu fluturele intreg – ar fi faina o animatie – si cu diverse zone ale corpului cred ca ar fi o alcatuire perfecta. Repet ce am a scris in mesajul la subiectul care urmeaza, (Rosalia Alpina). Material pentru o carte, eventual combinata, hartie si electronica, pe DVD pentru animatii. Si pana atunci, watermarkuri, ca e pacat de atata munca

  Felicitari pentru achizitie. Cred ca o sa il iau si eu ( m-ai facut sa dau o gramada de bani pe scule ). Aseara am cautat pe ebay un macro-tracker sau macro-turning, cum ii zice. Am gasit ceva chinezesc, ieftin, dar nu se compara cu ce ai facut tu. Si adevarul ca la ce tun rezulta cand le pui cap la cap, e nevoie de ceva solid. Apropo, il pui pe montura de la telescop? Ca eu vad cum tremura cand pun totul pe trepiedul foto – un Velbon Sherpa. (pe aici ar trebui niste smile-uri pe ici pe colo prin mesaj)

  1. Multumesc inca o data Dragos. O sa iau aminte de sugestiile tale. Singura problema e ca deocamdata incerc sa imi pun cap la cap sistemul (mai am ceva probleme cu iluminarea) sa am un setup bine definitivat si in prealabil testat. De asta am ceva mai putin timp pentru post-procesari si cosmetizari.
   Interesant ce zici cu cartea…poate ca o sa fie candva…daca reusec sa ajung la nivelul spre care tind, si daca reusesc sa ma impart intre astrofotografie si macrofotografie, si servici, familie…etc.
   Merita Helicon Focus toti banii. Imi pare rau (sincer nu prea 😉 ) ca ti-am transmis microbul …dar inca o data…se merita.
   Sunt multe sisteme de translatare pt macro, chiar si la F64 gasesti asa ceva, numai ca e tot ceva chinezarie…(ma refer la celmai ieftin).
   Nu pun setup-ul pe montura astro, desi ma gandisem si la asta ;).
   Il am pe un trepied Fancier, dar care tine destul de bine. Secretul e sa te misti cat mai lent…si chiar daca tremura putin, astepti cateva secunde (1-2) pana se calmeaza si poti sa tragi foto (la mine e valabil asta doar la marirea maxima; la o marire mai mica nu am probleme). Insa motorizarea sistemului de translatare e una din prioritati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: