O noua zi prin Padurea minuntata. Se pare ca imi cam fac obicei (bun de altfel, zic eu) din a merge la Comana seara.

O zi buna de plimbare, insa nu am putut sa stau prea mult. Insa si putinul poate insemna mult…

Nu mai putin de trei exemplare de Rosalia alpina observate in doar cateva minute. Se pare ca a inceput perioada lor. Superbe !! Parere personala, plus ca pentru mine asta e cea mai frumoasa specie de coleopter…asa ca la ce va asteptati ? πŸ˜€

Primul exemplar l-am gasit cam izolat ce-i drept, dar celelelate doua erau in mijlocul…copulei (imperechere), cu femela cautand un loc propice unde sa isi depuna ouale.

Chiar in spatele meu, in timp ce fotografiam perechea de Rosalia, se aflau o “gramada” de copacei si copaci…Printre ei am reusit sa disting o forma prea echilibrata pentru a fi o frunza. Trag o fotografie de la distanta cu blitz pentru a vedea ce e fara sa il deranjez. Un foarte proaspat exemplar de Mimas tiliae. De abia iesit din crisalida. Ca sa aveti o idee de cum l-am gasit/vazut, o imagine cu zona si pozitia lui:

Si mai jos cateva fotografii “de mai apropape”.

Superb exemplar de sphingid. Al doilea care il gasesc in zona asta in doi ani.

Si inca o “prima” pe anul asta, desi specia o stiu foarte bine: primul exemplar de Prionus coriarius pe 2011. Incepe si perioada lor.

Pe drum ma mai opresc uneori sa mai dau la o parte cate o piatra/lemn etc…nu se stie nici o data de unde iese sarpele πŸ˜€

De data asta doar un staphilinid:

Si cum sa nu mai gasesc eu inca un exemplar de Mesosa curculionides, o alta specie preferata a mea, in special din cauza gradului ridicat de dificultate in a o descoperi, fiind perfect camuflat pe fag, desi in fotografiile urmatoare am folosit o scoarta pozitionata pe partea ventrala:

Ce sa zic, fructoasa si ziua de azi πŸ˜€

Max

(8 iulie 2011- incerc sa recuperez)

2 Replies to “Pe la Comana 5 iulie 2011”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: